Politierechtbank

Oei, ik moet verschijnen voor de Politierechtbank…

De dagvaarding of Pro Justitia voor de Politierechtbank zat in mijn brievenbus.

Er zijn natuurlijk fijnere momenten dan ’s ochtends de brievenbus open te doen en daarin een dagvaarding of Pro Justitia aan te treffen om te verschijnen voor de Politierechtbank, die de gerechtsdeurwaarder daar de dag voordien in heeft gestoken.
Je herinnert je nog wel dat je was tegengehouden door de politie of dat je geflitst werd, maar het was toch al enige tijd geleden en je hoopte – tevergeefs – dat er wel niets meer van zou komen…
Maar gelukkig vat jij de koe bij de horens en zoek jij meteen wat je best kan doen in deze situatie.

Gewoon niks doen en niet naar de zitting gaan, is immers geen optie want dan wordt je veroordeeld bij verstek, en riskeer je zonder verdediging, mogelijks een zwaardere straf.
Zelf naar de zitting gaan is vervelend, want je riskeert een ganse voormiddag te moeten wachten en bovendien ken je de juridische finesses niet die toch wel van belang zijn.
Dus je komt dadelijk uit bij de beste optie: je stuurt een advocaat in jouw plaats!

Meteen al het goede nieuws: jij moet dan zelf niet meer aanwezig zijn op de zitting. Je advocaat mag daar in jouw plaats naar toe gaan.
Tweede goede nieuws: meer dan waarschijnlijk heb jij een rechtsbijstandsverzekering in je autopolis die je advocaat volledig betaalt voor zijn prestaties. Dit wordt direct nagekeken bij aanvang van de opdracht en mocht dit toch zo niet zijn, dan wordt er een vaste prijs afgesproken.
Geldt dat laatste ook als ik onder invloed van alcohol of dronken heb gereden in het verkeer, of als ik heb gereden onder invloed van drugs? Ja, ook dan komt je rechtsbijstandsverzekering normaal tussen.

Waarvoor moet je verschijnen voor de Politierechtbank? Werd je geflitst omdat je te snel reed of ben je door het rood gereden? Moet je je verantwoorden omdat je wagen niet tijdig was gekeurd of omdat je wagen geen verzekering had? Of heb je vluchtmisdrijf gepleegd? Had je te veel gedronken en staat er op de Pro Justitia dat je vervolgd wordt voor alcoholintoxicatie, of heb je drugs gebruikt toen je reed met je auto?
Het zijn allemaal zaken waar de Politierechter zich dagelijks mee bezig houdt.
Een gespecialiseerde verkeersrechtadvocaat kan je van A tot Z verder helpen.

Ons kantoor bekijkt eerst of er een rechtsbijstandsverzekering is (dit is bijna altijd zo, anders wordt er op voorhand een vaste prijs afgesproken).
Wij vragen afschrift op van het strafdossier op de Politierechtbank.
Daarna nodigen we je uit voor een bespreking op kantoor en vervolgens gaan wij in jouw plaats naar de Politierechtbank.
Van zodra het vonnis is uitgesproken, laten wij jou het resultaat weten.

Maak komaf met je kopzorgen en vul het contactformulier in.